Testsmagning af Pocky Chocolate Sticks

Chokoladestænger
Testsmagning af Pocky Chocolate Sticks
Henrik Andersen
-
05/03/2023
-

Der er de originale, som er Pocky Chocolate Sticks, men der også flere andre smage, som Pocky Strawberry Sticks, Pocky Cookies and Cream Sticks, Pocky Chocolate Banana Sticks, og Pocky Matcha Green Tea Sticks. Navnet kommer fra det Japanske ord “pokkin” som udtales “Pok-i”

Køb dem her.

Pocky Chocolate Sticks var den første i serien af Pocky Sticks. 5 år efter originalen kom ud, startede firmaet på en med mandelovertræk og 11 år efter originalen kom ud startede de på Jordbærovertræk, som de stadig producerer. Der er dog mange andre varianter af Pocky Sticks, som kun kan blive købt i Japan.

Pocky Sticks bliver også solgt i Malaysia, hvor de i 2014 skiftede navnet fra Pocky til Rocky.

Sådan smager Pocky Chocolate Sticks

Da jeg smagte dem, mindede det lidt om en saltstang da jeg bed i den – men så kom der lidt bitterhed og så noget sødme.

Jeg gætter på at bitterheden kom fra den mørke chokolade, der er trukket over stangen, som minder lidt om en mariekiks. Sødmen kommer fra “kiksen”.

Laget af chokolade matcher mængden af “kiks”, der er ikke for meget af noget. Det er godt balanceret. Jeg er selv glad for mørk chokolade, men til folk der ikke er, så er “kiksen” sød nok til at bedøve chokoladens smag lidt. Jeg vil helt klart anbefale dem.

Find andre typer af japansk slik her.

Historien bag Ezika Glico

Ezika Glico, som producerer Pocky Sticks, blev grundlagt i Osaka, Japan i 1922 af Riichi Ezaki. Deres hovedkvarter ligger stadig i byen.

Riichi lavede sit første produkt i 1919, 3 år inden Glico blev grundlagt. Produktet hed “Cuchieco” og var en snack med karamel.

Glico’s fabrikker i Osaka og Tokyo blev destrueret i 2. Verdenskrig, men blev genåbnet i 1951. I 1984 blev deres hovedkvarter brændt ned af “Monster with 21 Faces” (som du kan læse mere om sidst i teksten). Glico blev også bestukket i forbindelse med sagen. Glico blev desuden i 2008 opdaget i at have melamin i Pocky Men’s Coffee cream- coated biscuits, som var solgt eksklusivt i Kina. Mængden af melamin i produktet var 43 ppm (Parts per milliontedele) Det tilladte er 2.5 ppm. Produktet blev bandlyst i Sri Lanka, sammen med 59 andre produkter, med for meget melamin i. Glico havde ingen yderligere kommentarer til det.

Bonusinfo om Pocky Sticks

I 1982 blev Katsuhisa Ezaki kidnappet af 2 maskerede mænd, som sendte breve til politiet og truede befolkningen med at forgifte Pocky produkterne.

Derefter blev alle Pocky produkter fjernet fra hylderne, fordi der på et sikkerhedskamera i en butik blev bemærket en mand stille Pocky Sticks på hylderne, de var forgiftet. Manden der placerede dem, havde en Yomiuri Giants baseballkasket på. Efter sagen var lukket, delte butiksejeren kameraoptagelserne med offentligheden. Mange tror stadig at manden set på videoen, var manden bag Monster with 21 Faces.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!